Bjørn-Eriks innlegg på pressemøte i Thornæsparken

Som en oppkjøring til Fadderuka var det 12. august pressmøte i Thornæsparken med bl.a. politiet, utleiere, kommunedirektøren, Studentsamskipnaden og velforeningen. Temaet for møtet var hvilke grep som blir gjort for å få festing og støy under kontroll. NRK hadde blant andre en sak om møtet, Leder Bjørn-Erik holdt følgende innlegg:

Rett før ferien fikk vi en e-post i Velforeninga. Den kom fra ei dame i Øvre Møllenberg gt. som skreiv at hun ikke fikk sov om natta. Årsaken var at hun og familien, mann og to barn i skolealder, har satsa på et langt boforløp på Møllenberg. Dem har investert store summa i oppgradering av leiligheten de bor i. Og så har dem nå fått informasjon om at nabogården skal selges. Den her dama er redd for at en utbygger skal kjøpe nabogården og gjør den om til studentkollektiv, med alt det medføre av stadig inn- og utflytting, uro og generell mangel på ansvarlig naboskap.

Mitt svar på vegne av Velforeninga var at vi arbeider med å stoppe den her type utvikling på Møllenberg. Som vi kan kalle hyblifisering eller studentifisering. Befolkninga på Møllenberg består i dag av ca 50% studenter. Det e mer enn nok. Det må ikke bli flere. Heller færre. Det føre til et ustabilt bomiljø totalt sett, med boliga som står tom rundt nyttår og i sommerferian. Og det føre te en kontinuerlig voksenopplæring av unge folk om elementære regla for å bo, samt slitasje på en boligmasse som står høyt på Riksantikvarens verneliste. Utviklinga er også en trussel mot elevtallet på Bispehaugen Skole.

Velforeninga har som hovedprioritet å stoppe hyblifisering og studentifisering på Møllenberg. Vi har en konkret plan om hvordan det skal gjøres. Og vi støtte selvsagt også arbeidet med generell forbedring av miljøet gjennom Møllenberg-prosjektet.

Men vår hovedprioritet er å gi den her dama i Øvre Møllenberggt nattesøvnen tebake.