Om støy og uønsket oppførsel på Møllenberg

Er du blant de som plages med støy og uønsket oppførsel i gården din eller ditt nære nabolag? Velforeninga ønsker at alle skal ha et sosialt, men rolig nabolag, hvor alle tar hensyn til hverandre.

Opplever du det ikke slik, beskriver vi under hvordan vi kan agere overfor de som skaper unødig uro.

For det første, ingen har rett til å oppføre seg uartig uansett tid på døgnet. Hensynet til at vi bor tett, at det er mennesker i ulike faser av livet som bor her, barnefamilier, arbeidsfolk i turnus og studerende, gjør at behovet for å ta hensyn til hverandre er stort

Er du blant de som plages kan du:

  • Finn ut hvor og fra hvem den uønskede støyen kommer fra. Er uroen i gården du bor i, kontakt leder av Sameiet, borettslaget eller eieren der det dreier seg om en utleiegård. Dersom dette ikke hjelper, klag skriftlig. Se forslag til skriv nederst.

  • Er det i en annen gård, gå på nettet og google adressen. Da vil du trolig relativt enkelt finne navnet på leder i Sameiet, borettslaget eller utleier. Alternativt kan du bruke kartverket.no  under «se eiendom». Send en skriftlig henvendelse på mail eller i posten om den uro du har opplevd. Under har vi lagt et forslag til tekst.

Du kan selvsagt oppsøke de som f.eks. har fest og ta det direkte, men dette kan oppleves ugreit, av og til direkte truende. Ansvaret for bomiljøet ligger på eier av gården, alternativt leder i borettslaget eller sameiet.

Politivedtektene sier blant annet følgende:

§ 2-1.Ro og orden på offentlig sted.

På eller i umiddelbar nærhet av offentlig sted må ingen delta i oppløp, sammenstimling, støy eller bråk som forstyrrer den alminnelige orden eller ferdsel.

Enhver som ferdes på eller i umiddelbar nærhet av offentlig sted plikter å overholde nattero mellom kl.23.00 og 06.00.

Du kan med andre ord kontakte politiet om uro og støy uansett tidspunkt, men regelen om ro styrkes etter kl 23.00.

Opplever du at skriftlig reaksjon til ansvarlig i huset ikke hjelper, kan du vurdere å anmelde.

Velforeninga ser alvorlig på at uønsket uro og feststøy ødelegger trivsel og i verste fall nattero for beboerne på Møllenberg. Ta derfor gjerne kontakt med oss dersom en første kontakt ikke hjelper. Vi kan eventuelt støtte dere i arbeidet for en hyggeligere bydel.

Mail/tlf til de største utleierne er:

Kontakt oss på morgvel@gmail.com

Alternativt torleif.hugdahl@yahoo.no, tlf. 92445816